Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 04 Rujan 2019 13:37

Srce Velebita – utrka Uspon na Tulove grede, 13.-15.9.2019.

 1

 

2

Srce Velebita – utrka Uspon na Tulove grede, 13.-15.9.2019.

Kreće još jedna nezaobilazna bike avantura za MTB bicikliste

(i one koji će to tek postati!)

Polako, ali sigurno općina Lovinac i Lika uspješno se etabliraju kao vodeće destinacije cikloturizma u Hrvatskoj jer Srce Velebita nisu samo MTB biciklijade i utrke, one su mjesto dobrih vibracija i druženja kojima se MTB vozači vjerno vraćaju. Velebitske surove stijene, makadam, šumski putevi, ali i pitome staze uz potoke, jezera i vrela nude za svakoga ponešto, uvijek nezaboravno!

Treću godinu za redom biciklijada Srce Velebita –  utrka Uspon na Tulove grede upisana je u kalendar mnogobrojnih ljubitelja biciklističkih izazova u netaknutoj prirodi Velebita i Like.

Nakon ljeta tijekom kojeg se skupljala kondicija i brojali pređeni kilometri na ljubimcima na dva kotača, mnogobrojni MTB biciklisti s nestrpljenjem očekuju još jedno izdanje Srca Velebita – utrke Uspon na Tulove grede - pravo mjesto za odmjeriti snagu, a zatim uživati u bogatom programu koji pripremaju organizatori Udruga Srce Velebita, Općina Lovinac i Park prirode Velebit.

Biciklijada kreće već u petak 13.9. ispred Hostela Sveti Rok, kako bi se sudionici priviknuli na savršeno čisti lički zrak u kombinaciji vožnje biciklom i planinarenja kroz bike & hike program na Tulove grede ili Zir – 45 km odnosno 30 km bicikliranja nakon kojeg slijedi planinarenje u trajanju od 2,5 sata.

Subota 14.9. rezervirana je za utrku Srce Velebita - Uspon na Tulove grede u ženskoj i muškoj kategoriji na lakšoj ili težoj stazi te zasebnoj AC/DC kategoriji (elektro-bicikli). Za najbolje sudionike osigurane su vrijedne nagrade.

Za najupornije nema odmora – u nedjelju 15.9. ponuđene su tri vođene ture:

  • Zir i Suvajski bunari- dolinom uz izvore i potoke Općine Lovinac (35 km, visinska razlika 360 m)
  • Winnetou- nova produljena staza iz Like na more (52 km, visinska razlika 1850m)
  • Mile vode- prekrasna i opaka- samo za najspremnije (63 km, visinska razlika 1000m).

After bike programi organizirani su u Hostelu Sveti Rok i omiljenom izletištu Cvituša u petak i subotu navečer.

U pripremi je nepcu ugodna gastro ponuda ličkih specijaliteta i proizvoda lokalnih OPG-ova, zip-line, tombola, dobra glazba i logorska vatra uz kuhanu rakiju od ličkih šljiva s nezaboravnim pogledom na vrhove Velebita.

U subotu na Cvituši započinje i Medo KUP – paralelna bike utrka uzbrdo na ispadanje. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

U organizaciji klastera Lika Destination sudionicima će biti predstavljena turistička ponuda destinacije Lika, a u nedjelju će svi prisutni moći degustirati i kupiti proizvode lokalnog brenda Lika Quality.

Natječaj za najbolje fotografije je postao standard svake aktivnosti projekata Srce Velebita . Park prirode Velebit pokrovitelj je natječaja i sponzor nagrada.

U idućoj godini najavljujemo četiri projekta Srce Velebita (Sveti Rok MTB Tour, Velebike express, Uspon na Tulove Grede i novi Velebike Marathon ).

Prijave za sudjelovanje na: www.outdoorlab.hr ili FB stranicama Srce Velebita i OutdoorLab.

Kontakt: Željko Klepić /mobitel: 091 34 70 640 /e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

3

 

4

Pročitano 2735 puta