Ispiši ovu stranicu
Petak, 30 Ožujak 2018 09:12

Obilježavanje Svjetskog dana šuma i voda u Osnovnim školama

21. ožujka održali smo predavanje u Osnovnoj školi „dr. Jure Turić, Gospić“ povodom Obilježavanja „Svjetskog dana šuma“, obilježavanje je započelo 2013. godine, rezolucijom Opće skupštine UN-a od 28. studenog 2012. godine. Prigodnim događanjima želi se ukazati na važnost svih tipova šuma te koristima koje šume pružaju.  S obzirom na kontinuiranu praksu održivog gospodarenja šumama, glavna karakteristika šuma Republike Hrvatske je izrazito visok postotak šuma kojima je očuvana prirodnost. Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana šuma je „Šume i održivi gradovi“.

Zahvaljujemo se učenicima na aktivnom sudjelovanju i rješavanju zagonetki vezanih uz šume iz dječje perspektive i zahvaljujemo se učiteljici Ljubici Ilievski Radošević na pomoći pri organizaciji.

001

22. ožujka održali smo predavanje u Osnovnoj školi „Zrinskih i Frankopana, Otočac“ povodom obilježavanje „Svjetskog dana voda“. Svjetski dan voda obilježava se od 22. ožujka 1993. godine. Javna ustanova Park prirode Velebit prigodnom prezentacijom u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana u Otočcu podsjetila je na važnost zaštite i očuvanja pitke vode. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda je „Priroda za vodu“, kojom se želi potaknuti korištenje prirodnih rješenja u problematici zaštite voda, zaštite od poplava, suša i zagađenja voda.

Zahvaljujemo se učenicima na aktivnom sudjelovanju tijekom prezentacije i učiteljici  Ana-Mariji Cvitković te učitelju Nikoli Mandariću na pomoći pri organizaciji.

002

 

Pročitano 4159 puta