Ispiši ovu stranicu
Petak, 01 Prosinac 2017 19:26

U prostorijama "Parka prirode Velebit" održana tematska radionica projekta ForBioEnergy

Danas je u prostorijama "Parka prirode Velebit" održana tematska radionica u sklopu provedbe projekta ForBioEnergy - Forest Bioenergy in the Protected Mediterranean Areas.

Opći cilj Projekta ForBioEnergy je poticanje proizvodnje bioenergije u zaštićenim područjima, nudeći prekogranična rješenja za prevladavanje prepreka koje ometaju razvoj sektora. Radionica je bila namijenjena ključnim donositeljima odluka i stručnoj zajednici, odnosno zainteresiranima za područje šumske biomase kao jednog od obnovljivih izvora energije. Tako su na radionici bili prisutni upravitelji šumarija Zadarske i Ličkosenjske županije, djelatnici Savjetodavnih sl­užbi, predstavnici Ličko-senjske županije i Ministar­stva poljoprivrede.

Samu radionicu vodili su Silvija Zec (Hrvatska komora in­ženjera šumarstva i drvne tehnologije) te profesor Željko Zečić (Šumar­ski fakultet u Zagrebu), koji su bili spremni odgovarati na sva postavljena pitanja te zajedno sa sudionicima pokušavali definirati prepreke i prijetnje, ali i rješenja te koristi u procesu pridobivanja biomase.

 

Pročitano 4379 puta