MOBILNA IZLOŽBA DIVERTERRA

U periodu od 20. – 29. svibnja 2021. godine, Javna ustanova Park prirode Velebit provela je edukaciju djece mlađe školske dobi putem Mobilne izložbe Diverterra koja je stigla u našu Ustanovu zahvaljujući Zavodu za zaštitu okoliša i prirode te Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Mobilna izložba Diverterra zamišljena je kao prenosiva izložba s multimedijalnim i hologramskim sadržajima te didaktičkim pomagalima koja bi kroz 7 tema trebala djecu educirati o području zaštite okoliša, klimatskim promjenama, zaštiti prirode i bioraznolikosti. Teme mobilne izložbe narativno predstavljaju animirani likovi 7 životinja (avatara) – jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela.

Kroz provedbu izložbe obilježili smo neke od značajnih datuma: Svjetski dan biološke raznolikosti (22.05.), Dan zaštite prirode RH (22.05.), Europski dan parkova (24.05.) i 40. rođendan Parka prirode Velebit koji obilježavamo 29. svibnja.

Izložbu su vidjela 273 učenika iz dvije osnovne škole: OŠ Karlobag i OŠ dr. Jure Turića. Ovom prilikom zahvaljujemo ravnateljima na gostoprimstvu, učiteljima na sudjelovanju i učenicima na zabavnoj i poučnoj atmosferi.