Turistička ponuda

Cerovačke špilje

Cerovačke špilje, smještene na južnom dijelu Parka prirodeVelebit, meðu najpoznatijim su i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj. Kompleks čine 3 špilje (Donja, Srednja i Gornja) sa oko 7 km istraženih kanala i dalje se istražuju. Za turistički posjet ureðeno je prvih 700 m Donje i Gornje špilje.

Uvala Zavratnica

Planirate li izlet od kojeg očekujete otkrivanje novih i zanimljivih destinacija svakako posjetite Zavratnicu -značajni krajobraz i jednu od najljepših uvala hrvatske obale. 

U Parku se nalaze četiri poučne staze. Staza Kudin most vodi do najljepšeg dijela rijeke Krupe sa slapovima i sedrenim kaskadama preko kojih vodi Kudin most. Najstariji je to očuvani prijelaz preko Krupe izgrađen u suhozidu. Poučna staza Zavratnica vodi do značajnog krajobraza, uvale Zavratnice, jedne od najljepših na Jadranu. Treća staza vodi od Starigrada Senjskog do Donje Klade i upoznaje posjetitelje s tradicijskim graditeljstvom u kamenu, a četvrta je Terezijana koja je zapravo dio stare austrougarske ceste iz 18. stoljeća.